Home/Collega’s vertellen/Edo – Advocaat & Partner vertelt

EDO

EDO (ADVOCAAT & PARTNER) VERTELT:

EDO, WAT MAAKT DAT DOMMERHOLT ADVOCATEN VOOR JOU DÉ IDEALE WERKOMGEVING IS?

Een ideale werkomgeving is voor mij een plek waar ik kan werken met fijne collega’s met veel verstand van zaken. Dat is voor mij Dommerholt Advocaten. Op ons kantoor werken veel verschillende typen mensen, maar al die verschillende mensen kunnen op de een of andere manier allemaal goed met elkaar door een deur. Collega’s hebben respect en begrip voor elkaar en veel van hen zijn wel in voor een geintje. Dat geeft een relaxte werksfeer waar af en toe hard gewerkt wordt, maar waar ook ruimte is voor ontspanning.

Door de omvang van ons kantoor kunnen we daarnaast het type ondernemers bedienen waar onze kennis van toevoegde waarde is en waarbij persoonlijk contact met ondernemers erg belangrijk is. Veel van mijn klanten ken ik al jaren en dat maakt snel en goed adviseren vaak een stuk leuker en soms ook makkelijker.

WAAROM HAD JE DE AMBITIE OM PARTNER BIJ DOMMERHOLT ADVOCATEN TE WORDEN?

Ik had de ambitie om mede-eigenaar van Dommerholt Advocaten te worden, omdat ik het ondernemerschap – ondernemers zijn ook het type klanten dat wij bedienen – heel graag zelf wilde ervaren. Dat vond ik in het begin best wel spannend, omdat ik daarmee mezelf een bepaalde druk om te presteren oplegde (en vooral ook dacht dat anderen die druk oplegden, terwijl dat helemaal niet zo was…). Ik heb voor mijn gevoel maar gewoon gedaan wat ik leuk vond en altijd al deed: mijn klanten ontzorgen door ze van juridisch (en soms ook persoonlijk) advies te voorzien en de interne organisatie van Dommerholt Advocaten te helpen om verder te professionaliseren.

WAT IS VOOR JOU HET MOOISTE MOMENT UIT JOUW CARRIÈRE ALS ADVOCAAT?

Er zijn veel mooie momenten, maar één moment uit mijn carrière als advocaat was eigenlijk helemaal niet zo mooi. Na een van mijn eerste zittingen brak op de parkeerplaats van de rechtbank een vechtpartij uit tussen mijn klanten en de wederpartij, waarbij flink wat klappen zijn gevallen en zelfs auto’s werden beschadigd. Ik ben daar toen, zonder na te denken, als broekie tussengesprongen om de boel te sussen. Dat is gelukt en direct daarna hebben we de zaak ook nog eens kunnen regelen.

Dit moment was voor mij vooral leerzaam: door op een afstandje naar de materie te kijken en op de juiste knoppen te drukken, is er een hoop mogelijk. Het heeft mij ook geleerd om een volgende keer wel eerst na te denken voordat ik iets doe, want het had ook anders kunnen aflopen ;-).

WAT ZOU JE EEN POTENTIËLE COLLEGA GRAAG WILLEN MEEGEVEN?

Dommerholt Advocaten biedt een vertrouwde werkomgeving waarvan veel nieuwe collega’s al na een paar weken zeggen: “Het lijkt wel alsof ik hier al jaren werk”. Dat heb ik zelf ook zo ervaren nadat ik van een ander advocatenkantoor was overgestapt. Als je een werkomgeving zoekt waarin samen optrekken een belangrijke pijler is, veel ruimte wordt gelaten voor eigen inbreng en ontwikkeling én als je het belangrijk vindt om (na verloop van tijd, leren doe je vooral in de praktijk) een hoge kwaliteit van diensten te kunnen leveren, solliciteer dan vooral!