Home/Collega’s vertellen/Laura en Marnix vertellen

LAURA & MARNIX

LAURA (ADVOCAAT-STAGIAIR) OVER MARNIX (HAAR PATROON)

WAT MAAKT MARNIX TOT EEN FIJNE PATROON?

Marnix geeft mij als advocaat-stagiair veel vertrouwen. Hij geeft mij veel ruimte en vrijheid en vertrouwt erop dat ik bij hem kom op het moment dat ik ergens tegenaan loop. Ik vind het prettig aan Marnix dat hij erg toegankelijk is; ik voel namelijk nooit een drempel om bij hem binnen te lopen en hem iets te vragen. Hij is altijd bereid om je te helpen, even te sparren of feedback te geven.

Daarbij is het fijn dat Marnix mij heel bewust zelf laat nadenken. Hij vraagt mij regelmatig waarom ik een bepaalde keuze maak, waardoor ik geprikkeld raak om zelf na te denken. Marnix laat mij regelmatig zwemmen, maar nooit verdrinken; hij staat altijd als een reddingsboei voor mij klaar. Dit geeft mij veel vertrouwen in mijn werk, waardoor ik de mogelijkheid krijg om te groeien.

WAT IS TOT NU TOE HET HOOGTEPUNT VAN JOUW CARRIÈRE ALS ADVOCAAT-STAGIAIR?

Binnen 6 weken na mijn beëdiging stond ik al voor het eerst in de rechtbank. Het was voor mij echt een hoogtepunt om in toga tegenover de rechter te staan, want dat is toch waar je tijdens je rechtenstudie van droomt.

Een ander hoogtepunt was dat ik samen met Marnix heb mogen spreken op het arbeidsrechtcongres op Hogeschool Windesheim. Ik vond het heel bijzonder om te beseffen dat ik ineens ‘de expert’ was, terwijl ik een paar maanden daarvoor zelf nog in de collegebanken zat!

WAT IS DE BELANGRIJKSTE LES DIE MARNIX AAN JOU HEEFT MEEGEGEVEN?

Fouten maken is niet erg, maar probeer ervan te leren.

WAT ZOU JE NOG VAN MARNIX WILLEN LEREN?

Hmm… Nog zoveel! Ik sta pas aan het begin van mijn carrière en ik weet zeker dat Marnix mij nog heel veel gaat leren. Niet alleen op juridisch vlak, maar ook op het gebied van persoonlijke ontwikkeling en -vaardigheden. Ik ben van mening dat je nooit bent uitgeleerd!

MARNIX OVER LAURA

HOE ZOU JE LAURA ALS ADVOCAAT-STAGIAIR OMSCHRIJVEN?

Laura is leergierig, positief ingesteld, geïnteresseerd, doortastend, slim en heel prettig in de omgang. Ze is daardoor al snel in staat om met collega’s en klanten op een goede manier om te gaan en hun vertrouwen te winnen. Onze gesprekken over werk en privé zijn altijd leuk en ik voel me totaal niet beperkt om met haar te bespreken wat ik van haar werk vind. Dat maakt dat onze samenwerking heel prettig is.

WAT MAAKT HET ZO LEUK OM PATROON VAN LAURA TE ZIJN?

Ik kan Laura als patroon veel vrijheid van handelen geven omdat ik heb ervaren dat ze me wel komt vragen om advies of controle als ze onzeker is of ze iets goed doet. Dat maakte ook dat ik het al na een jaar heb aangedurfd om haar tijdens mijn vakantie mijn praktijk te laten waarnemen. En dat heeft ze goed gedaan.

WAT IS VOOR JOU DÉ GOUDEN TIP OM MEE TE GEVEN AAN EEN ADVOCAAT-STAGIAIR?

Openstaan voor feedback. Of beter nog: ga het actief halen. Als je bereid bent te leren van je fouten kan je beter worden en dat is waar de stagetijd om draait.

WAAR ZIE JIJ LAURA OVER 5 JAAR?

Dan is Laura een zelfstandig werkend advocaat in de arbeids- en ondernemingsrechtpraktijk met een aantal mooie eigen klanten. Ze is dan net begonnen aan haar eerste specialisatieopleiding. Waarom? Omdat ze laat zien te kunnen en willen leren. Als ze dat blijft doen wordt ze steeds beter. Dat zou overigens iedere advocaat zich ter harte moeten nemen, hoeveel ervaring hij of zij ook heeft.

Deel dit verhaal met anderen: