Juridische professional

Bij Dommerholt Advocaten houden we ons bezig met (complexe) juridische vraagstukken van onze klanten. Dit wordt uiteraard gedaan door een team van juridische professionals met passie voor het vak en voor de klant. We werken zowel individueel als samen aan een dossier. We zijn een hecht team, een ieder functioneert prima individueel maar als het bijdraagt aan een beter resultaat zoeken we elkaar altijd op.
We begrijpen dus best dat je hier graag een onderdeel van uit zou willen maken. Houd onze vacaturepagina goed in de gaten, zodat jij goed op de hoogte bent welke functie wij beschikbaar hebben!

: ADVOCAAT-MEDEWERKER

Bij Dommerholt Advocaten geloven we in specialismen, want als het om juridische zaken gaat, is expertise essentieel. Dit resulteert in een groot aantal verschillende expertise gebieden, onderverdeeld in rechtsgebieden én brancheteams. Ondernemingsrecht is een belangrijk rechtsgebied binnen Dommerholt Advocaten daar dit rechtsgebied veel overlap kent met andere rechtsgebieden. Ook spelen insolventierecht, aansprakelijkheidsrecht, arbeidsrecht, bestuursrecht en IT-recht een belangrijke rol.

: UITGESPROKEN ERVARING
Maarten van Lohuizen – Advocaat-medewerker

Ik ben zelf woonachtig in de omgeving Zwolle/Apeldoorn en kende Dommerholt Advocaten natuurlijk al van naam. Bovendien had ik de ambitie om de advocatuur in te gaan; het liefst bij een groot regionaal kantoor. Dommerholt Advocaten stond dus zeker op mijn lijstje.

Ik raakte voor het eerst persoonlijk in contact met Dommerholt Advocaten toen ik een cursus volgde in Utrecht waar ook een advocaat van Dommerholt aanwezig was. We raakten aan de praat en bleken direct een leuke klik te hebben. Een aantal weken later solliciteerde ik en werden we collega’s. Vanaf toen is het snel gegaan.

Vanaf mijn allereerste werkdag heb ik mij als een vis in het water gevoeld bij Dommerholt Advocaten. Leuke collega’s, gezellige kantoorfeestjes en -borrels, maar ook oprechte interesse in elkaar en elkaars (privé)leven zijn voor mij belangrijke onderdelen. Er wordt dagelijks keihard gewerkt en dat vraagt soms veel van mensen, maar een gezonde werk-privébalans wordt niet uit het oog verloren.

Daarnaast ben ik trots op de juridische kwaliteit die wij als kantoor elke dag weer weten te leveren. Grote dossiers en in teamverband de schouders eronder zetten, dat spreekt mij enorm aan. Als advocaat-stagiair krijg je daar vanaf het begin ook een grote en vrije rol in. Dat geeft vertrouwen. Ik heb mij de eerste jaren dan ook erg snel mogen en kunnen ontwikkelen en daar ben ik mijn (!) kantoor dankbaar voor. Ik kijk uit naar de gezamenlijke toekomst!

: WIL JIJ OOK ONDERDEEL WORDEN VAN ONZE ORGANISATIE?

Ben jij nieuwsgierig geworden door de ervaringen en ben jij van mening dat jij de advocaat-medewerker bent waar wij naar opzoek zijn? We zoeken een advocaat ondernemingsrecht!

Neem contact met ons op of solliciteer direct op onze vacaturepagina!

: ADVOCAAT-STAGIAIR

Dommerholt Advocaten is ambitieus en wil graag verder groeien. Daarom zijn we voor onze vestigingen vaak op zoek naar advocaat stagiaires. Bij ons leer je snel de business van onze klanten kennen en je begrijpt wat er nodig is om als ondernemer succesvol te zijn. We bieden je de uitdaging om te werken aan de opbouw van een eigen klantenkring. Vanaf het begin krijg je daarom ook je eigen zaken. Het gaat bij ons om ondernemingsrecht in de breedste zin van het woord. Dit maakt de werkzaamheden divers en uitdagend; geen dag is hetzelfde!

Jouw groei en ontwikkeling vinden we belangrijk! We willen graag dat jij straks onze nieuwe advocaat-medewerker wordt. We investeren in je ontwikkeling en jouw patroon en de collega’s maken graag tijd vrij om je te voorzien van feedback en begeleiding. Je krijgt de ruimte en het vertrouwen om dát aan te pakken wat jij aankunt en staat net als iedereen dichtbij onze klanten.

: UITGESPROKEN ERVARINGEN
Chris van de Kraats – Advocaat-stagiair

Als student wist ik het al: ik wil graag bij een middelgroot advocatenkantoor werken waar persoonlijke ontwikkeling voorop staat en ik van a tot z betrokken word bij een juridisch geschil. Dommerholt Advocaten is zo’n kantoor! Dit is een advocatenkantoor met een informele sfeer waar de deuren altijd voor elkaar open staan (nou ja… bijna altijd ;)). De juridische kwaliteit van ons werk is hoog en wij bedienen vanuit de verschillende vestigingen interessante cliënten. Ook wordt binnen Dommerholt Advocaten aandacht besteed aan een gezonde work-life balance. Direct vanaf mijn eerste werkdag ben ik in het diepe gegooid en word ik betrokken bij verschillende zaken. Ik krijg daarin veel vrijheid en verantwoordelijkheid. Hierdoor heb ik ruimte zelf input te leveren, mee te denken in het juridische (denk)proces en zelf persoonlijk contact te hebben met cliënten. Dit maakt dat Dommerholt Advocaten voor mij een goede match is. Ik zie er dan ook naar uit om mijzelf hier verder te ontwikkelen.

Anke Speerstra – Advocaat-stagiaire

Sinds januari 2020 ben ik werkzaam als advocaat-stagiair bij Dommerholt Advocaten. Hiervoor heb ik een student-stage gelopen, dus ik had de organisatie al een beetje leren kennen. Ik zit voornamelijk op de vestiging in Heerenveen. Mijn ervaringen zijn heel positief. Ik heb erg toegankelijke collega’s die je altijd willen helpen. Er komen interessante zaken voorbij waarbij de kwaliteit erg hoog is. Tegelijkertijd krijg je veel ruimte en vrijheid om met de zaken bezig te zijn. Dit maakt het uitdagend, omdat je niet maar een klein gedeelte van de zaak ziet, maar het geheel. Er wordt ook rekening gehouden met je eigen voorkeuren. In mijn master heb ik een combinatie gedaan tussen ondernemingsrecht en arbeidsrecht. Ik wilde graag met beide gebieden kennismaken en hiervoor is mij ook de ruimte geboden. Ook werk in veel in faillissementen, wat ik ontzettend interessant vindt om te doen. Het leuke en uitdagende van het zijn van advocaat-stagiaire is dat geen dag hetzelfde is. Het werk is heel divers en daardoor erg uitdagend.

: UITGESPROKEN GOEDE KANDIDAAT?

Bij Dommerholt Advocaten zijn we eigenlijk altijd wel opzoek naar goede advocaat-stagiairs. Wij zijn namelijk graag de beste in ons vak, jij ook? Bekijk onze vacaturepagina óf stuur een open sollicitatie, dan spreken we elkaar snel!

: JURIDISCH SECRETARESSE 

Als juridisch secretaresse help je met het realiseren van het beoogde organisatieresultaat door het bieden van pro actieve secretariële, organisatorische en juridische ondersteuning aan advocaten en het mede onderhouden van contacten met cliënten. Het secretariaat draagt zorg voor het tijdig en correct invoeren van relevante nieuwe gegevens en beheert fysieke en digitale dossiers. Daarnaast controleren zij processtukken op correct taalgebruik en huisstijl van Dommerholt Advocaten. Het telefonisch contact hebben over de zaakbehandeling met cliënten, wederpartijen en instanties behoort ook tot het diverse takenpakket.

: UITGESPROKEN ERVARING
Inge van Eck – Juridisch secretaresse 

Gelukkig is hier geen dag hetzelfde! Koffie halen en notulen uittypen? Dat imago klopt al lang niet meer. ‘Ons’ secretariële vakgebied is in ontwikkeling en daar heeft Dommerholt Advocaten oog voor!

Efficiënt en met kennis van zaken ondersteunen wij onze advocaten bij hun administratieve, financiële en coördinerende werkzaamheden. Ons beroep is daardoor zeer veelzijdig. De meesten van ons ondersteunen daarnaast ook andere afdelingen waardoor onze individuele expertises optimaal benut worden en het werk afwisselend en boeiend blijft! Geen dag is hier gelukkig hetzelfde!

In de snel veranderende digitale werkomgeving heeft ons vak tegenwoordig een veel breder profiel gekregen waardoor onze rol is veranderd. We zijn specialistischer aan het werk en nemen als experts meer dan ooit de verantwoordelijkheid door de advocaten die (pro-actieve) ondersteuning te bieden om hun werkprocessen zo soepel mogelijk te laten verlopen. We vormen door deze optimale samenwerking een zeer hecht team met elkaar.

Meer weten over Inge? Lees verder op onze website.

: UITGESPROKEN NIEUWSGIERIG?

Ben jij nieuwsgierig geworden door de ervaring van Inge? Houd deze pagina in de gaten, op het moment dat er een plek vrij (of bij) komt, zal dat op deze pagina geplaatst worden.

: FAILLISSEMENTSMEDEWERKER

Als faillissementsmedewerker bij Dommerholt Advocaten ben je de steun en toeverlaat van onze curatoren. Een faillissement brengt ontzettend veel werkzaamheden met zich mee waardoor de curator (vaak in hele korte tijd) alle zeilen bij moet zetten. De faillissementsmedewerker zorgt voor ondersteuning én ontlast de curator in zoveel mogelijk werkzaamheden die de faillissementen met zich mee brengen. Onze medewerkers tonen betrokkenheid en voelen zich verantwoordelijk voor het eindresultaat. Ze werken nauw samen met alle betrokken collega’s voor het beste eindresultaat.

Wil je onze organisatie goed leren kennen? Dan is het zeker interessant om te weten wat onze faillissementsmedewerkers doen. Dat lees je op deze pagina.En ben je zo enthousiast en nieuwsgierig geworden? Houd deze pagina in de gaten voor eventuele toekomstige vacatures, op dit moment is er geen functie vrij maar wie weet!

: UITGESPROKEN ERVARING
Cher Hafkamp – Faillissementsmedewerker

Sinds 2012 vervul ik met veel plezier de rol van faillissementsmedewerkster op ons kantoor in Apeldoorn. Insolventierecht heeft betrekking op diverse rechtsgebieden. Mijn studie HBO Rechten komt dus goed van pas. Als faillissementsmedewerker ben je vanaf het begin tot het einde betrokken bij de faillissementen. Er zijn veel verschillende zaken die geregeld moeten worden.

Zodra een faillissement wordt uitgesproken gaat de curator met een van de faillissementsmedewerkers naar het bedrijf toe en vanaf dat moment begint de bal te rollen. Geen enkel bedrijf kijkt uit naar de komst van een curator en zijn medewerkers. Hoe lastig het soms ook is, onze eerste zorg is dat het personeel op een juiste manier wordt geïnformeerd en behandeld, zodat zij zo spoedig mogelijk hun achterstallige salaris via het Loongarantiefonds krijgen. Ook het informeren van de bestuurder en crediteuren is van groot belang. Daarnaast assisteren wij de curatoren bij alle voorkomende werkzaamheden om ervoor te zorgen dat de failliete boedel zo inzichtelijk en verantwoord mogelijk kan worden afgewikkeld. Het is een zeer afwisselende en veelzijdige functie waarbij geen dag hetzelfde is!

: UITGESPROKEN NIEUWSGIERIG?

Ben jij nieuwsgierig geworden door de ervaring van Cher? Houd deze pagina in de gaten, op het moment dat er een plek vrij (of bij) komt, zal dat op deze pagina geplaatst worden.