Student

 
Bij Dommerholt worden studenten met veel aandacht en zorg begeleid. Alle verworven kennis kan tijdens een stage worden gekoppeld aan de praktijk. Als student leer je een organisatie pas echt kennen als je alle collega’s kent,  een goed beeld hebt van alle afdelingen en weet welke werkzaamheden waar én waarom precies worden uitgevoerd. 
We geven studenten daarom graag een kijkje bij ons in de keuken. Houd deze pagina in de gaten, op het moment dat er een plek vrij (of bij) komt, zal dat op deze pagina geplaatst worden.

: ADVOCAAT STUDENT-STAGE

Dommerholt Advocaten besteedt veel aandacht aan opleiden en ontwikkelen. Niet alleen de huidige medewerkers krijgen de kans om zich optimaal te ontwikkelen, maar ook voor de studenten die de mogelijkheid krijgen om bij Dommerholt Advocaten een student-stage te mogen lopen, liggen er binnen ons kantoor grote kansen.

Talentvolle rechtenstudenten krijgen de kans om voor een periode van 6 tot 8 weken kennis te maken met de praktijk. Tijdens deze periode word je als student met aandacht en veel enthousiasme begeleid door één van onze ervaren advocaten die jou zal betrekken bij zijn of haar werkzaamheden en jou daardoor de mogelijkheid geeft om alles binnen het juridische vak te ontdekken. We houden rekening met jouw voorkeur in rechtsgebied zodat je dát leert en meemaakt wat voor jou belangrijk is. De sfeer bij Dommerholt Advocaten kenmerkt zich door een open en informele stijl waardoor jij als student met vragen bij alle collega’s terecht kunt.

Op dit moment is er de mogelijkheid om te solliciteren voor de periode vanaf oktober 2020.

: WERKZAAMHEDEN

Je zal verschillende rechtszittingen en processtukken voorbereiden en uiteraard ook aanwezig zijn bij de zittingen. Daarnaast woon je gesprekken met cliënten bij en neem je deel aan de teambesprekingen. Ten slotte ben je natuurlijk welkom bij de wekelijkse kantoorborrels op donderdagmiddag en andere personeelsuitjes.

: UITGESPROKEN KANS
  • Zinvolle én leuke stageperiode.
  • Begeleiding met aandacht en enthousiasme.
  • Jouw voorkeur in rechtsgebied is leidend waardoor je dát leert wat voor jou belangrijk is.
  • Passende stagevergoeding
: UITGESPROKEN VERWACHTINGEN

Onze voorkeur gaat uit naar een derde-of vierdejaars bachelor of master rechtenstudent. Als student beschik je over goede communicatievaardigheden, een scherp analytisch vermogen en ga je nauwkeurig te werk. Energiek, ondernemend en oplossingsgericht, dát zijn de eigenschappen die jou tot een leuke (tijdelijke) collega maken.

: NIEUWS- ÉN LEERGIERIG?

Ben jij nieuwsgierig geworden door de ervaringen van onze medewerkers en ben jij van mening dat jij de rechtenstudent bent waar wij naar opzoek zijn? Neem dan snel contact met ons op of solliciteer direct op onze vacaturepagina!


: HBO STAGE

Dommerholt Advocaten biedt HBO studenten verschillende mogelijkheden aan voor een uitdagende stageplek. Als HBO-stagiair ben je werkzaam op een van onze afdelingen en word je uitgebreid begeleid door je collega’s. Je ondersteunt, helpt en denkt mee bij de lopende werkzaamheden in het betreffende vakgebied en krijgt een unieke kijk in de advocatenwereld. De sfeer bij Dommerholt Advocaten kenmerkt zich door een open en informele stijl waardoor je als stagiair als volwaardig medewerker wordt behandeld. Je krijgt de kans om werkzaamheden te verrichten waarbij je jezelf op inhoudelijk én op persoonlijk vlak optimaal kan ontwikkelen en een reëel beeld krijgt van hoe het er in de praktijk aan toe gaat. De duur van de stage kan onderling met ons worden afgestemd. 

HUMAN RESOURCES

Tijdens een stage op de HR- afdeling binnen Dommerholt Advocaten komen alle HR-vraagstukken aan bod. Jij beantwoordt de vragen van onze medewerkers en werkt mee aan verschillende projecten. Zo kom je er vanaf de eerste dag al achter hoe je hetgeen je op school hebt geleerd in de praktijk kunt toepassen. Daardoor ga je ervaren en van leren dat niet alles gaat zoals het in de boeken beschreven staat.

MARKETING & COMMUNICATIE

Bij Dommerholt Advocaten hebben we geen grote marketing en communicatie afdeling. En juist daarom is het een mooie kans om hier stage te lopen, je mag namelijk op alle marketing vlakken meedenken en meewerken. Zo leer je alle marketingfacetten kennen en weet je na je stage zeker waar jouw voorkeur na je opleiding naartoe gaat; een specialistische functie of toch als marketing en communicatie generalist aan de slag? 

HBO RECHTEN

Bij Dommerholt Advocaten maak je kennis met de praktijk en word je als student begeleid door onze ervaren advocaten. Op deze manier krijg jij de kans om jouw juridische opgedane kennis uit te breiden én in de praktijk te brengen. Je kijkt niet alleen mee, maar wordt ook direct aan verschillende casussen gezet zodat je daar een belangrijk onderdeel in kunt gaan spelen. Hoe dat uitpakt is helemaal aan jou, wij zorgen er in ieder geval voor dat bij een dergelijke stage het niet ligt aan de begeleiding!

: UITGESPROKEN MARKETING STAGE-ERVARING: 
Sanne Veenstra – Afstudeerstagiair Communicatie

De branche van advocatuur was voor mij nog onbekend terrein. Ik had daardoor ook al snel een stereotype van een advocatenkantoor in mijn hoofd. Toch sprak de communicatiewijze op de website van Dommerholt Advocaten mij aan, waardoor ik besloot om een open sollicitatie naar het advocatenkantoor te sturen. Twee dagen later had ik al een enthousiaste reactie terug en kon ik een afspraak maken om op gesprek te komen. Van tevoren wist ik niet goed wat ik kon verwachten, maar eenmaal na het gesprek werd het enthousiasme wat ik online bij Dommerholt Advocaten kreeg, bevestigd. Het advocatenkantoor is namelijk allesbehalve statisch, zakelijk, saai of formeel. Bij Dommerholt Advocaten kun je jezelf zijn, wordt er naast het harde werken ook genoeg gelachen en doen ze er alles aan om je een fijne werkplek te geven. Bovendien nemen de medewerkers alle tijd om kennis met je te maken en zijn ze oprecht geïnteresseerd in het werk dat je doet. Dat maakt dat ik elke dag weer met een hele grote glimlach naar kantoor kom!

: UITGESPROKEN HR STAGE- ERVARING:
Esther Straat – Tweedejaars stagiair Human Resource Management

Op dit moment zit ik in het tweede jaar van de opleiding HRM en loop ik mijn eerste meewerkstage bij Dommerholt Advocaten. Ik ben nu een aantal weken werkzaam en vanaf moment één had ik een fijn gevoel bij dit kantoor. Ik werd open ontvangen en heb de eerste week gelijk kennis gemaakt met alle collega’s, die hier ook uitgebreid de tijd voor namen. Ik hoef niet bang te zijn om fouten te maken of vragen te stellen, want iedereen staat klaar om je te helpen. De sfeer binnen dit kantoor is informeel en de deuren staan altijd open. Doordat we elke dag gezamenlijk lunchen blijf je met iedereen in contact en blijf je op de hoogte van alles wat er speelt. Ik studeer natuurlijk geen rechten, maar naast HR spreekt de advocatuur mij erg aan. Vanuit Dommerholt Advocaten is het bijvoorbeeld dan ook geen probleem dat ook ik een keer een zitting mag bijwonen om te kijken hoe dat eraan toe gaat. Dit laat zien hoe er binnen het kantoor wordt meegedacht over de invulling van een leerzame maar ook gezellige en dynamische stageperiode.

: BEN JIJ OOK ZO’N STAGETOPPER?

Ben jij ook zo’n goede stagiair die zich graag aan Dommerholt Advocaten wilt verbinden? Ben jij nieuwsgierig geworden door de ervaringen van onze stagiaires en ben jij van mening dat jij de student bent waar wij naar opzoek zijn?

Neem dan snel contact met ons op of solliciteer direct via onze vacaturepagina! Is er op dit moment geen passende stageplek beschikbaar? Een open sollicitatie kan altijd. Wij maken graag kennis en kijken wat de mogelijkheden zijn.

: MBO STAGE

Bij Dommerholt Advocaten geven we jonge talenten de kans om te ervaren hoe het er binnen ons kantoor aan toe gaat. Op verschillende afdelingen binnen de organisatie zijn stagiaires van harte welkom. Voor hardwerkende studenten die op dit moment een MBO opleiding volgen en opzoek zijn naar een uitdagende stageplek is Dommerholt Advocaten dé plek om je als student te ontwikkelen. De duur van de stage kan onderling met ons worden afgestemd.

ICT

De medewerkers van de ICT-afdeling binnen Dommerholt Advocaten beheren al het werk waar een stekker aan zit… en meer dan dat. Als student krijg jij een kijkje op de afdeling en leer jij hoe jij de vragen van onze medewerkers kan beantwoorden. Doordat het een kleine afdeling is met twee ICT-medewerkers die samen ons gehele ICT landschap beheren, zullen alle werkzaamheden tijdens een stage op deze afdeling voorbij komen.

SECRETARIAAT

Tijdens je stage ondersteun jij onze secretaresses bij alle type werkzaamheden die zij doen. Het secretariaat bij Dommerholt Advocaten is erg pro actief en biedt al onze advocaten secretariële, organisatorische en juridische ondersteuning. Je pakt dus meerdere onderdelen mee, werkzaam zijn op het secretariaat bij Dommerholt Advocaten gaat verder dan alleen secretariële werkzaamheden. Ook zal je gedurende je stage steeds vaker in contact komen met onze klanten en kom je erachter hoe veelzijdig een functie als (juridisch) secretaresse eigenlijk is.

: KLINKT DIT ALS DE PLEK WAAR JIJ STAGE WILT LOPEN?

Ben jij nieuwsgierig geworden en ben jij van mening dat jij de student bent waar wij naar opzoek zijn? Neem dan snel contact met ons op of solliciteer direct op onze vacaturepagina

Is er op dit moment geen passende stageplek beschikbaar? Een open sollicitatie kan altijd. Wij maken graag kennis en kijken wat de mogelijkheden zijn.