Wie zijn wij?

Dommerholt Advocaten is als full-service advocatenkantoor dé juridische samenwerkingspartner voor
ondernemers, ondernemingen en instellingen. Met onze vestigingen in Zwolle,
Apeldoorn en Heerenveen zijn we altijd dichtbij en kennen we de lokale en regionale markt.

Het is prettig werken bij Dommerholt Advocaten. We werken op verschillende vestigingen, maar zijn één team. We stellen ons open en informeel op naar elkaar en naar de klant. De sfeer ademt betrokkenheid en ook onze panden hebben een laagdrempelige uitstraling en zijn warm ingericht.

Een rood tapijt hebben we niet, wel leggen we de rode loper uit voor elkaar en onze klanten. Betrokkenheid, respect en loyaliteit hebben we bij Dommerholt Advocaten namelijk hoog in het vaandel. Bij het selecteren van nieuwe medewerkers letten wij dan ook op de wederzijdse klik.

Onze mensen creeeren dagelijks meewaarde door onze uitgesproken identiteit te koppelen aan de verschillende specialismen en branchespecifieke kennis. Hierdoor zorgen we er met elkaar voor dat wij op een zeer effectieve manier de juridische belangen van onze klanten behartigen en zij de focus kunnen houden op hun business.

Procedures winnen is ons vak, maar wij adviseren liever om procedures te voorkomen. Dat is de passie van onze mensen, de passie van onze organisatie. Wij willen samenwerken en anticiperen zodat onze klanten kunnen excelleren.

En omdat iedereen bij Dommerholt Advocaten gedurende zijn of haar carrière een groot deel van de tijd op het werk doorbrengt, vinden wij dat werken bij Dommerholt Advocaten moet bijdragen aan je kwaliteit van leven. Met leuke uitjes, gezamenlijke lunches en de wekelijkse kantoorborrel zorgen we dat er naast een goede professionele sfeer ruimte is voor de sociale kant van de samenwerking.

Ben jij benieuwd wie in de toekomst jouw collega’s kunnen worden? 

ZWOLLE

Culinair Zwolle! De stad met top restaurants. Wij zijn trots dat Dommerholt Advocaten in deze stad is opgericht. Sinds 1976 is Dommerholt Advocaten actief in het Zwolse en ook in de omgeving van Zwolle actief als juridische dienstverlening. Begonnen in de Koestraat, verhuisd naar de Bloemendalstraat en nu, sinds 2014, gevestigd aan de Govert Flinckstraat 1 met prachtig uitzicht op de binnenstad.

APELDOORN

Koninklijk Apeldoorn! Het Paleis ‘t Loo en het Huis van Oranje, deze zijn beiden gevestigd in het mooie Apeldoorn. Begonnen aan de Stationsstraat en nu gevestigd aan de Europaweg. Prachtige zichtlocatie met goede parkeergelegenheid.

HEERENVEEN

Sportief Heerenveen! Wij zijn trots dat onze vestiging tegenover de hoofdingang ligt van het mooie Abe Lenstra Stadion. Vanaf deze a-locatie kunnen wij het Noorden van Nederland voorzien van onze uitstekende dienstverlening. Ons prachtige kantoorpand is een uniek pand, wist je dat er diverse juridische elementen te herkennen zijn in en aan het pand?


 

Collega aan het woord

Laura Brendel – Advocaat-stagiaire

Waarom ben je voor Dommerholt Advocaten gaan werken?
Ik ben voor de eerste keer met Dommerholt Advocaten in contact gekomen via een training die ik volgde voor de Rechtswinkel Apeldoorn. Deze training werd gegeven door een advocaat van Dommerholt Advocaten op de vestiging in Apeldoorn. Tijdens deze avond heb ik de stoute schoenen aangetrokken en gevraagd of er een mogelijkheid was om elkaar beter te leren kennen. Vervolgens werd ik uitgenodigd voor een kop (heerlijke) koffie om de mogelijkheden te bespreken. Tijdens dit gesprek voelde ik veel oprechte interesse en juridische kwaliteit vanuit Dommerholt Advocaten. Ik was dan ook erg blij dat Dommerholt Advocaten mij in september 2018 een baan aanbood als juridisch werkstudent voor 2 dagen per week naast mijn master.

Ik was erg benieuwd of Dommerholt Advocaten mijn hoge verwachtingen kon gaan waarmaken. Eerlijk gezegd heeft Dommerholt Advocaten zelfs mijn verwachtingen overtroffen: mijn collega’s zijn allemaal erg toegankelijk, ik vind de juridische kwaliteit hoog en er komen erg veel interessante zaken voorbij. Daarnaast is er bij Dommerholt Advocaten veel aandacht voor een gezonde werk-privébalans en dat waardeer ik erg. Toen mij gevraagd werd of ik na mijn afstuderen wilde starten als advocaat-stagiaire heb ik dan ook geen moment getwijfeld. Ik waardeer dat ik zoveel vrijheid en vertrouwen krijg; binnen 6 weken na mijn beëdiging stond ik al voor de eerste keer in de rechtbank! Wat ik ook erg fijn vind aan werken bij Dommerholt Advocaten is dat ik altijd bij iedereen mag binnenlopen met mijn vragen en iedereen bereid is om mee te denken in een dossier. Daarnaast zorgt Dommerholt Advocaten ook voor een goede werksfeer en werkomstandigheden en worden er veel leuke uitjes met elkaar georganiseerd. Ik ben er trots op dat ik mijn steentje mag bijdragen aan Dommerholt Advocaten en hoop hier de aankomende jaren nog heel veel te mogen leren en mijzelf verder te mogen ontwikkelen!

Wat houdt jou bezig in je vrije tijd?
Ik hecht veel waarde aan een gezonde werk-privébalans. Gelukkig biedt Dommerholt Advocaten hier alle ruimte voor, waardoor ik veel leuke dingen kan ondernemen. Ik houd erg van een feestje op zijn tijd en daarnaast vind ik het leuk om op pad te gaan en nieuwe dingen te ontdekken. Ik houd ook erg van stedentrips. Ook vind ik het belangrijk om geregeld leuke dingen met mijn familie te doen. Ik ben daarnaast gek op koken en sport ik gemiddeld 2x per week.