Home/Collega’s vertellen/Astrid en Martijn vertellen

ASTRID & MARTIJN

MARTIJN (IT-MANAGER) VRAAGT AAN ASTRID (FINANCIEEL MEDEWERKER):

ASTRID, WAT VOOR BEELD HAD JE VAN DE ADVOCATUUR VOORDAT JE BIJ DOMMERHOLT ADVOCATEN KWAM WERKEN?

Eigenlijk had ik helemaal geen beeld van de advocatuur. Ik heb ook niet bewust gekozen om in deze branche te gaan werken, want ik ben er zo ingerold. Via een dorpsgenootje die al bij Dommerholt Advocaten werkte, hoorde ik dat er een functie vrij was voor financieel medewerker. Ik heb direct gesolliciteerd en inmiddels ben ik alweer 19 jaar werkzaam bij dit advocatenkantoor.

STEL JE ZOU EEN DAG ADVOCAAT ZIJN, WELK RECHTSGEBIED ZOU JE KIEZEN EN WAAROM?

Ik zou kiezen voor arbeidsrecht, omdat ik dit rechtsgebied zelf in privé omstandigheden van dichtbij heb meegemaakt. Wat een advocaat in die situatie voor je kan betekenen, vind ik heel interessant en mooi om te zien.

WAT MAAKT TEAM DOMMERHOLT VOOR JOU ZO BIJZONDER?

Voor mij is dat vooral de vrijheid en de hechte, warme band die we met elkaar hebben. Van bepaalde collega’s ken je hun privé situatie goed en deel je lief en leed met elkaar. Daarnaast geven mijn collega’s het gevoel dat ik welkom ben en bij iedereen kan binnenlopen. Dat maakt Dommerholt Advocaten voor mij een bijzonder team.

WAT IS DE LEUKSTE ANEKDOTE OVER ONZE ADVOCATEN?

Er komt direct één naam van een oud collega bij mij naar boven, deze collega kon zó ontzettend goed dansen! Met zijn John Travolta moves sleepte hij iedereen mee op de dansvloer en menig vrouwelijk schoon van kantoor kreeg het daar wel een beetje ‘warm’ van.

ASTRID VRAAGT AAN MARTIJN:

MARTIJN, HOE BEN JE EIGENLIJK BIJ DOMMERHOLT ADVOCATEN TERECHT GEKOMEN?

Dommerholt Advocaten had een vacature openstaan voor een meester in ICT. Ik heb direct gesolliciteerd (met 84 anderen…) Gelukkig bleef ik bij de laatste paar over en kreeg ik uiteindelijk de baan.

IS DIT DÉ DROOMBAAN WAAR JE OP GEHOOPT HAD?

Meer dan! Mijn idee was om een jaar of twee bij Dommerholt Advocaten te blijven en dan weer verder te kijken naar een nieuwe uitdaging. Ik kwam namelijk uit de detachering en daar was ik gewend om veel verschillende opdrachten in korte tijd te doen. Inmiddels werk ik alweer 18 jaar bij Dommerholt Advocaten. Het is dus iets anders gelopen dan verwacht…

Mijn huidige baan is een droombaan, omdat ik veel vrijheid en verantwoordelijkheid heb. Daarnaast is er een goede balans tussen privé en werk en dat vind ik erg belangrijk.

HAAL JE VOLDOENING UIT JE WERK?

Absoluut! Bij Dommerholt Advocaten hebben we de dynamiek van een klein bedrijf, maar we regelen IT-zaken vaak op een wijze die niet zou misstaan bij een veel groter kantoor. Ik ben blij met de nieuwe technieken die wij tot onze beschikking hebben. Daar gaat mijn IT-hart sneller van kloppen.

JIJ BENT AANGESLOTEN BIJ DE STAF, MAAR WAAROM IS DEZE GROEP IN JOUW OGEN ZO WAARDEVOL VOOR DOMMERHOLT ADVOCATEN?

Ik zie mezelf en onze ICT-afdeling als een onmisbaar component van de Dommerholt-formule. Samen met de andere ondersteunende stafafdelingen (human resource, marketing, finance en facilitair) ondersteunen we onze advocaten en vormen we als het ware een team in een team. Zonder staf was het naar mijn mening niet mogelijk geweest om een kantoor van deze omvang te behouden. Dat ik iedere dag weer mijn steentje kan en mag bijdragen aan de werkzaamheden van mijn collega’s, geeft mij veel voldoening.

WELKE HERINNERINGEN UIT JOUW DOMMERHOLT TIJD KOESTER JE HET MEEST?

Poeh… Er zijn veel momenten die ik de rest van mijn leven nooit meer zal vergeten. De ontelbaar leuke en gezellige feestjes, de spontane acties, de grote IT-migraties en het doorhalen in de nachtelijke uurtjes. Het was allemaal onvergetelijk!