Home/Collega’s vertellen/Hiërarchie verleden tijd

HIËRARCHIE? VERLEDEN TIJD!

COLLEGA VAN DE STAF VERTELT:

Al meer dan 30 jaar (dit jaar alweer 35 jaar!) ben ik een trots onderdeel van Dommerholt Advocaten. In de loop van de jaren heb ik ons kantoor zien veranderen en kan ik uren vertellen over alles wat ons kantoor zo uniek maakt. Een kenmerkende verandering is dat je vroeger als advocaat op een chique handgeschreven naambord met mooie statige letters vermeld werd op de gevel van het kantoor. Partners bovenaan, gevolgd door de advocaat-medewerkers op basis van het aantal dienstjaren. Omdat er vroeger binnen de advocatuur (en dus ook bij ons op kantoor) een hiërarchie heerste, haalden we met regelmaat wel eens de grap uit om iemand zijn of haar naambordje op een andere plek te hangen. En dan was het afwachten totdat iemand er vragen over zou stellen. Geloof me, dat duurde meestal niet lang ;-).

Naast de hiërarchie in de naambordjes, stonden onze advocaten op volgorde vermeld op de achterkant van ons briefpapier. Ook hier gold de regel: hoe hoger je naam op het briefpapier, hoe hoger je positie binnen kantoor. En naar klanten toe liet je hiermee zien hoe ‘ervaren’ je was. Receptionistes, juridisch secretaresses of stafleden zoals ik, stonden niet op het briefpapier vermeld. Jarenlang heb ik een poging gedaan om tóch op het briefpapier te komen. En net op het moment dat ik er eindelijk opstond, werd de hiërarchische lijst met namen na drie weken al geschrapt. Het einde van het hiërarchische tijdperk…

Ons kantoor bestaat dit jaar 45 jaar en door de tijd heen zijn we een moderner en vlotter geworden, is het briefpapier opgeschoond en tonen we al onze medewerkers (#teamdommerholt) gewoon op alfabetische volgorde op onze site met naam, foto en vakgebied. Geen hiërarchie, maar zoals het hoort bij een moderne, toegankelijke en laagdrempelige organisatie.

Bij Dommerholt Advocaten staan altijd de deuren open en kan je bij collega’s binnenlopen om te sparren over een dossier of om even een praatje te maken. Dit bevordert de samenwerking, de kwaliteit van ons werk en de prettige sfeer waarbinnen wij ons werk doen.