Home/Collega’s vertellen/Martine en Patricia vertellen

Martine & Patricia

Waar wij binnen Dommerholt Advocaten veel waarde aan hechten, is om gedurende de dag momenten te hebben waarop we elkaar op een andere manier kunnen spreken. De lunch is zo’n moment waarop we als #teamdommerholt bijzondere gebeurtenissen, successen maar ook lief en leed met elkaar delen. Onze collega’s Martine en Patricia zetten iedere dag hun tijd in om onze collega’s van (heerlijk!) eten tijdens netwerkmomenten, maar ook tijdens onze dagelijkse lunches te voorzien.

MARTINE & PATRICIA VERTELLEN:

WAAR KOMT JULLIE PASSIE VOOR BAKKEN EN KOKEN VANDAAN?

Patricia: “Het is er bij mij met de paplepel ingegoten. Als klein meisje hielp ik mijn moeder vaak in de keuken en toen ik ouder was, ging ik steeds meer recepten zelf maken. Als de gerechten lekker zijn, raak je gemotiveerd om telkens weer nieuwe recepten te proberen. Zo is mijn liefde voor bakken en koken ontstaan.”

Martine: “Mijn interesse voor bakken en koken heeft zich eigenlijk ook met de jaren ontwikkeld. Ik heb jarenlang in de horeca en catering gewerkt en daar zie je met eigen ogen wat lekker eten en de presentatie ervan met mensen doet. Iedereen wordt blij van lekker eten, toch?”

JULLIE VERRASSEN ONZE COLLEGA’S REGELMATIG MET IETS LEKKERS. WAT MAAKT HET ZO LEUK OM IEDEREEN TELKENS OPNIEUW TE VERRASSEN?

Martine: “Het is leuk dat we bij Dommerholt Advocaten de vrijheid krijgen in de keuken. Alles hebben we zelf in de hand: van de inkoop van producten tot het maken van recepten. Ik vind het vooral leuk om iets te maken van datgene wat nog in de koelkast ligt. Zo ontstaan er verrassende hapjes!”

Patricia: “Als we iets lekkers voor onze collega’s maken dan zijn ze altijd ontzettend dankbaar. Dat motiveert ons om lekkere recepten te blijven maken en ook regelmatig met wat vernieuwends te komen.”

WAT MAG ER IN JULLIE KEUKEN ÉCHT NIET ONTBREKEN?

Patricia: “Voor mij is dat met stip op nummer 1 de oven, omdat het vaak de basis vormt van de recepten die ik maak.”

Martine: “Daar sluit ik mij bij aan. Ook voor mij geldt dat een oven belangrijk is, maar een vaatwasser is voor mij ook niet meer weg te denken ;-). Zo zijn er natuurlijk nog veel meer handige apparaten, maar wat écht niet mag ontbreken is creativiteit!”

JULLIE HEBBEN EEN EIGEN DOMMERHOLT-RECEPTENBOEK IN ELKAAR GEZET. HOE KWAMEN JULLIE OP DIT IDEE?

Patricia: “Martine en haar zoon verdienen volledig de eer. Zij kwamen samen met het idee om een Dommerholt-receptenboek te maken.”

Martine: “Het idee ontstond toen iedereen thuiswerkte vanwege het coronavirus. Wij als ‘de kantinies’ hadden op dat moment weinig te doen, waardoor we besloten om regelmatig lekkere recepten te delen in onze Whatsapp-groep met al onze collega’s. Iedereen reageerde hier heel enthousiast op en we kregen zelfs regelmatig foto’s van hun kookkunsten en baksels. We vonden het zó leuk dat onze collega’s met onze recepten aan de slag gingen, dat we besloten om een quarantaine receptenboek te maken.”

WAT MAAKT #TEAMDOMMERHOLT ZO’N FIJNE CLUB COLLEGA’S?

Martine: “Met #teamdommerholt is het altijd gezellig op kantoor. Op iedere verdieping waar ik kom, zijn collega’s in voor een praatje.

Patricia: “Mijn collega’s staan altijd voor mij klaar, ze bieden een luisterend oor, tonen belangstelling en bieden een helpende hand. Dat maakt #teamdommerholt een ontzettend fijne club met mensen.”