ADVOCAAT-STAGIAIR

“Persoonlijke ontwikkeling en het vertrouwen dat je van collega’s krijgt, typeren mijn stage”

Van student-stagiair naar juridisch medewerker en van juridisch medewerker naar advocaat-stagiair bij Dommerholt Advocaten: Berber Speerstra (25 jaar) is inmiddels niet meer weg te denken bij #teamdommerholt. De onderlinge sfeer op de werkvloer, de brede kennis van zaken én ruimte voor persoonlijke groei maakte dat ze besloot dat Dommerholt Advocaten hét kantoor is waar ze wil leren en groeien.

“Toen ik de sfeer bij dit kantoor proefde dacht ik direct: hier wil ik in de toekomst werken.”

ADVOCAAT-STAGIAIR

“Persoonlijke ontwikkeling en het vertrouwen dat je van collega’s krijgt, typeren mijn stage”

Van student-stagiair naar juridisch medewerker en van juridisch medewerker naar advocaat-stagiair bij Dommerholt Advocaten: Berber Speerstra (25 jaar) is inmiddels niet meer weg te denken bij #teamdommerholt. De onderlinge sfeer op de werkvloer, de brede kennis van zaken én ruimte voor persoonlijke groei maakte dat ze besloot dat Dommerholt Advocaten hét kantoor is waar ze wil leren en groeien.

“Toen ik de sfeer bij dit kantoor proefde dacht ik direct: hier wil ik in de toekomst werken.”

De eerste kennismaking

Berber maakte voor het eerste kennis met Dommerholt Advocaten tijdens een kantoorbezoek met haar studievereniging. “Toen ik de sfeer bij dit kantoor proefde dacht ik direct: hier wil ik in de toekomst werken.” Ze liet er dan ook geen gras over groeien en solliciteerde voor een student-stage op de vestiging Zwolle. En die stage smaakte naar meer… ook een advocaat-stage bij Dommerholt Advocaten had ze al gauw op haar wenslijstje staan.

Langzaam wennen

Tussen de student-stage en advocaat-stage van Berber zaten enkele maanden, maar stilzitten? Dat heeft ze niet gedaan. In de maanden naar aanloop naar haar advocaat-stage, werkte Berber als juridisch medewerker bij Dommerholt Advocaten aan diverse vraagstukken. “Ik vond het fijn dat ik van student-stagiair naar juridisch medewerker ging en van juridisch medewerker naar advocaat-stagiair” vertelt ze. “In het begin komt er natuurlijk veel op je af en bij dit kantoor krijg je ook veel verantwoordelijkheid. Omdat ik tijdens mijn student-stage en mijn periode als juridisch medewerker al kennis had gemaakt met de advocatuur en met Dommerholt Advocaten, verliepen mijn eerste weken als advocaat-stagiair voor mijn gevoel een stuk makkelijker.”

“Ik ben erachter gekomen dat ik het huurrecht ook heel interessant vind. Gelukkig wordt hier de ruimte geboden om mij hierin verder te ontwikkelen.”

Met de neus in de boter

Wat een stage bij Dommerholt Advocaten echt typeert? Daar hoeft Berber niet lang over na te denken: “Persoonlijke ontwikkeling én het vertrouwen dat je van je collega’s krijgt” vertelt ze met enthousiasme. “Vanaf de eerste dag werd ik binnen het team meegenomen in uiteenlopende zaken. Ik mocht direct starten met het schrijven van processtukken, had rechtstreeks contact met klanten en kreeg al snel mijn eerste eigen klant. Ook om mijn juridische kennis te verbreden zijn er mogelijkheden. Dommerholt Advocaten organiseert regelmatig cursussen en trainingen, voor zowel advocaat-stagiairs als voor een specifieke sectie. Je bent binnen dit advocatenkantoor vrij om aan te geven op welke vlakken je jezelf wilt ontwikkelen.”

Ontdekken, leren & ontwikkelen

Zo gezegd, zo gedaan. Naast Berbers favoriete rechtsgebieden ‘ondernemingsrecht’ en ‘insolventierecht’, ontstond er al gauw een derde passie voor het huurrecht. “Ik ben erachter gekomen dat ik het huurrecht ook heel interessant vind. Gelukkig is er bij Dommerholt Advocaten ruimte om dit aan te geven en mij hierin verder te ontwikkelen. Inmiddels heb ik mijn eerste huurrecht procedure gevoerd!” vertelt ze. Maar uitgeleerd is Berber nog lang niet. Als het aan haar ligt, ontwikkelt ze zich de komende tijd nog verder op het voeren van procedures. “Ik vind zowel de advies- als de procespraktijk erg interessant. Adviseren blijft het uitgangspunt, maar soms kan je er niet omheen om een procedure te voeren. Als beginnend advocaat heb ik nog niet zoveel proceservaring opgedaan en ik zou het leuk vinden om mij de komende tijd hierin ook te ontwikkelen.”

Successen vieren

Degene die Berber ondersteunt, helpt en coacht tijdens haar advocaat-stage is haar patroon Mirella (44 jaar). Met jarenlange ervaring binnen het gezondheidsrecht en ondernemingsrecht heeft ze veel kennis in huis die ze graag aan haar advocaat-stagiair Berber overdraagt. “Ik heb een fijne band met Mirella en kan met al mijn twijfels bij haar terecht” vertelt Berber. “Ik ben nuchter en leg de lat voor mezelf hoog. Mirella benadrukt regelmatig dat ik wat vaker stil mag staan bij de dingen die ik doe en dat ik trots mag zijn op wat ik heb bereikt. Successen vieren, of dat nou klein of groot is, is een belangrijk onderdeel binnen #teamdommerholt.”

Trots

Als ze terugkijkt naar wat ze allemaal heeft gedaan en heeft bereikt, beseft ze dat dit in korte tijd al best veel is: “Als ik mezelf vergelijk met toen ik hier als masterstudent liep, ben ik op persoonlijk vlak gegroeid en een stuk zelfverzekerder geworden. Doordat ik als advocaat-stagiair vanaf het begin veel verantwoordelijkheid kreeg, heb ik me snel weten te ontwikkelen. Mijn eerste zitting was voor mij wel een enorme mijlpaal; dat was ook nog eens een zitting met veel media-aandacht. Spannend, maar ontzettend gaaf!”

Tip voor studenten

Voor studenten die op zoek zijn naar een advocaat-stage heeft Berber nog een tip. “Persoonlijk ben ik erachter gekomen dat de omgeving waarbinnen je werkt heel belangrijk is. Ik hecht zelf veel waarde aan dat collega’s aandacht voor elkaar hebben en dat er ruimte is voor persoonlijke ontwikkeling. Ik zou als student dus echt ontdekken welk type kantoor het beste bij jou past en welk kantoor jij jezelf ziet werken. Kijk bijvoorbeeld niet alleen maar naar de grootte van het kantoor, maar ga voor het kantoor dat het best bij je karakter past.

Benieuwd naar een stage bij Dommerholt Advocaten?

Neem gerust contact op met onze HR-afdeling om jouw uitgesproken kans binnen #teamdommerholt te bespreken.

Neem contact op