ADVOCAAT & PARTNER

“Dat je bij ons alle kansen krijgt om te groeien, daar ben ik het levende bewijs van.”

Als één iemand weet hoe het is om door te groeien van student-stagiair naar advocaat-partner bij Dommerholt Advocaten, dan is Rick van Betten dat wel.

Onder begeleiding van zijn collega’s Edo en Gert leerde hij de fijne kneepjes van het vak. Nu, heel wat jaren later, werken ze als advocaat-partners samen aan de toekomst van Dommerholt Advocaten.

“De behoefte om meer te kunnen betekenen voor kantoor zelf is in de loop der jaren gegroeid.”

ADVOCAAT & PARTNER

“Dat je bij ons alle kansen krijgt om te groeien, daar ben ik het levende bewijs van.”

Als één iemand weet hoe het is om door te groeien van student-stagiair naar advocaat-partner bij Dommerholt Advocaten, dan is Rick van Betten dat wel. Onder begeleiding van zijn collega’s Edo en Gert leerde hij de fijne kneepjes van het vak. Nu, heel wat jaren later, werken ze als advocaat-partners samen aan de toekomst van Dommerholt Advocaten.

“De behoefte om meer te kunnen betekenen voor kantoor zelf is in de loop der jaren gegroeid.”

Het cliché van het ‘warme bad’

Vanaf het eerste moment dat Rick een voet over de drempel bij Dommerholt Advocaten zette, voelde hij zich welkom. “Je wordt direct onderdeel van het geheel. Ook als stagiair. Dat was toen zo, maar nu nog steeds.” Na zijn student-stage kwam Rick terug in de rol van advocaat-stagiair en groeide hij door naar de functie van advocaat-medewerker. “Je krijgt bij Dommerholt Advocaten alle kansen om te groeien en jezelf te ontwikkelen. En als je denkt dat een bepaalde opleiding nodig is om je vak goed te kunnen doen, dan is daar ruimte voor. Ik heb daarom ook nooit de behoefte gevoeld om mijn carrière voort te zetten bij een ander kantoor.”

DE ‘LOGISCHE’ STAP NAAR ADVOCAAT-PARTNER

Dat er misschien ook wel een carrière als advocaat-partner in het verschiet lag, heeft Rick in het begin van zijn loopbaan niet bij stilgestaan. “Bij iedere functie heb ik een nieuw doel voor mezelf gesteld. Als je als advocaat-medewerker op een gegeven moment je eigen praktijk hebt opgebouwd en veel ervaring in het vak hebt, begint de behoefte om meer te betekenen voor het kantoor zelf ook te groeien.”

”Ik ben loyaal aan dit kantoor en zij zijn loyaal aan mij. Ik heb hier alle kansen gekregen die ik wilde en daarom voelde het voor mij logisch om hier te blijven en voor een rol als partner te gaan.”

EEN NIEUW HOOFDSTUK

2021 was hét jaar waarin Rick zichzelf ook partner mocht noemen; een nieuw hoofdstuk in zijn carrière. De keuze voor een partnerschap bij Dommerholt Advocaten was snel gemaakt. “Ik ben loyaal aan dit kantoor en zij zijn loyaal aan mij. Ik heb hier alle kansen gekregen die ik wilde en daarom voelde het voor mij logisch om hier te blijven en voor een rol als partner te gaan.” Of hij verschil merkte met toen hij nog geen partner was? “Nee hoor” zegt Rick lachend. “Tuurlijk heb je meer verantwoordelijkheid en voel je je meer betrokken, maar je bent nog steeds onderdeel van hetzelfde team en daarin ben je niet ‘anders’ dan je collega’s.”

Wat wel veranderde, was het extra takenpakket dat op Rick lag te wachten. Waar hij zich eerder niet bezighield met het reilen en zeilen van kantoor, denkt hij nu mee over de toekomst. “En dat maakt het partner zijn juist zo leuk” zegt Rick. “Als partner ben je met de organisatie als geheel bezig. Het is belangrijk om te voelen wat er in de organisatie speelt en waar iedereen behoefte aan heeft. Vervolgens is het de kunst om daarop in te spelen.”

HARD WERKEN, HARD ONTSPANNEN

Om elkaar als partners op de hoogte te houden van wat er intern speelt en gedachtes uit te wisselen, komt de partnergroep met regelmaat bij elkaar. “We vinden het ook belangrijk om elkaar op een andere manier te spreken dan alleen aan tafel. Het is hard werken met zijn allen, maar we vinden het ook belangrijk om elkaar op informele wijze te spreken.”

DE NIEUWE GENERATIE

Ondanks dat de partners bij Dommerholt Advocaten in verschillende levensfases zitten, hebben ze allemaal hetzelfde doel voor ogen. “Ik hoop dat we over 5 jaar nog steeds een sterk kantoor zijn en de groei van de afgelopen jaren kunnen voortzetten” zegt Rick. “Daar hebben we natuurlijk ook de jongere generatie voor nodig.’’

Aan de carrière van deze jongere generatie wordt ondertussen hard gewerkt. Rick is als patroon bij Dommerholt Advocaten betrokken bij de opleiding van advocaat-stagiairs. “Ik vind het als patroon leuk om te zien hoe anderen groeien in hun rol als advocaat. Daarbij houd ik ervan om advocaat-stagiairs uitdagingen te geven, uiteraard op een manier waar de advocaat-stagiair zich prettig bij voelt” vertelt Rick. “Ik fungeer als vangnet, maar wil advocaat-stagairs wel de mogelijkheid bieden om uitdagingen aan te gaan en zichzelf te ontwikkelen. Zó kreeg ik 15 jaar geleden bij Dommerholt Advocaten ook de vrijheid om te leren en te ontdekken. Dat gun ik mijn stagiairs ook.”

Benieuwd naar een stage bij Dommerholt Advocaten?

Neem gerust contact op met onze HR-afdeling om jouw uitgesproken kans binnen #teamdommerholt te bespreken.

Neem contact op