WERKEN IN CORONATIJD

“HET BIJZONDERE AAN ONS TEAM VIND IK DAT WE (OOK OP AFSTAND) INTERESSE IN ELKAAR TONEN.”

Inmiddels werken we al meer dan een jaar zoveel mogelijk thuis. Onze collega’s vertellen hoe ze in deze periode de werk-privé balans hebben ervaren, tóch betrokken zijn gebleven bij ons kantoor en wat thuiswerken hen heeft gebracht.

“Het thuiswerken heeft mij een sportievere leefstijl gebracht.”

WERKEN IN CORONATIJD

“HET BIJZONDERE AAN ONS TEAM VIND IK DAT WE (OOK OP AFSTAND) INTERESSE IN ELKAAR TONEN.”

Inmiddels werken we al meer dan een jaar zoveel mogelijk thuis. Onze collega’s vertellen hoe ze in deze periode de werk-privé balans hebben ervaren, tóch betrokken zijn gebleven bij ons kantoor en wat thuiswerken hen heeft gebracht.

“Het thuiswerken heeft mij een sportievere leefstijl gebracht.”

We werken inmiddels al meer dan een jaar zoveel mogelijk vanuit huis. Hoe ervaar jij in deze periode de werk-privé balans?

Chris: “De lijn tussen werk en privé is het laatste jaar dunner geworden, maar zeker niet verdwenen. Het kan soms lastig zijn om je werk weg te leggen als je thuiswerkt, maar bij Dommerholt Advocaten is er genoeg ruimte om (tussendoor) iets voor jezelf te doen. Zo probeer ik minimaal twee keer per week voor mijn lunch nog even een rondje te gaan hardlopen of fietsen. Zo ervaar ik de werk-privé balans als erg prettig.”

Priscilla: “Bij Dommerholt Advocaten is de balans werk-privé ook zonder corona goed. Je hebt veel vrijheid om je eigen tijd in te delen, zolang onze klanten maar tevreden zijn. In coronatijd loopt werk en privé wel iets meer in elkaar over, al was het alleen maar omdat we thuis moeten werken. Ik vind mijn werk dusdanig leuk dat ik dat zelf niet als vervelend ervaar.”

Rick: “Vorig jaar begon ik met werken in de woonkamer, maar sinds ik een aparte kantoorruimte voor mezelf heb ingericht, kan ik de werkdag beter afsluiten. Op deze manier ervaar ik een prima werk-privé balans.”

Hoe vind je dat jouw collega’s en werkgever zich in deze tijd naar je opstellen?

Chris: “Iedereen is heel gemoedelijk en geeft elkaar de ruimte. Wij stellen ons als collega’s naar elkaar flexibel op en hebben begrip voor elkaars (thuis)situatie. Hetzelfde geldt voor mijn werkgever. Daarnaast zijn er vanuit #teamdommerholt veel online activiteiten georganiseerd, zodat alle thuiswerkers zich betrokken voelen bij Dommerholt Advocaten. Door deze activiteiten spreek ik mijn collega’s op een informele manier en blijf ik, ondanks de afstand, betrokken en gemotiveerd.”

Rick: “Er is inderdaad veel digitaal georganiseerd in de coronaperiode. Van een borrel tot een muziekquiz en van bingo tot een cocktailworkshop. Ons kantoor zet zich maximaal in om collega’s in deze tijd betrokken te houden. Onze digitale personeelsdag was voor mij bij uitstek een moment om digitaal betrokken te zijn bij ons team! In break-outrooms stonden we in diverse groepjes stil bij de coronaperiode, onze kernwaarden en merkidentiteit.”

Priscilla: “Als kantoor proberen we zoveel mogelijk betrokken te blijven bij elkaar. Met drie verschillende vestigingen en veel verschillende type collega’s, is dat een hele uitdaging. Ik hoop dat mijn collega’s ervaren dat we als werkgever écht ons beste beentje voorzetten om ook tijdens de coronaperiode een goed gevoel te houden bij kantoor en dat zij de vrijheid ervaren om eventuele problemen waar ze tegenaan lopen aan de kaak te stellen.

Het bijzondere aan #teamdommerholt vind ik dat we écht interesse tonen in elkaar en dus vaak ook van elkaar weten wat er speelt, uiteraard op zakelijk, maar ook op persoonlijk vlak. Normaal gesproken bespreek je dat bij het koffiezetapparaat, nu prikken we desgewenst een momentje voor overleg via Teams of StarLeaf.”

“Er is veel digitaal georganiseerd in de coronaperiode. Van een borrel tot een muziekquiz en van bingo tot een cocktailworkshop. Ons kantoor zet zich maximaal in om collega’s in deze tijd betrokken te houden.”

Onze collega’s zien we veel minder dan voorheen. Hoe zorg jij ervoor dat je tóch in contact blijft?

Priscilla: “Als vestiging Apeldoorn hebben we iedere maandag een online koffiemoment met alle collega’s. We spreken dan het weekend door en vragen hoe het met elkaar gaat. Daarnaast organiseren onze collega’s onder de naam “Fiep & Miep” regelmatig leuke online activiteiten zoals borrels, pubquizzen, bingo’s en laatst zelfs een hele leuke cocktailworkshop. Daar word ik blij van en dat bewijst dat we, ondanks corona, toch ons best doen om het ook gezellig te hebben met elkaar (los van het feit dat we ook allemaal erg hard werken).”

Rick: “Ik spreek iedere week via onze interne chatdienst een paar collega’s. Dit wissel ik telkens een beetje af, zodat je iedereen in ieder geval nog eens spreekt. Daarnaast maken wij gebruik van StarLeaf voor digitaal videobellen. Collega’s weten hier goed gebruik van te maken!”

Chris: “Hiervoor maak ik veel gebruik van alle beschikbare middelen: van WhatsApp tot aan FaceTime. Elkaar spreken is leuk, maar elkaar zien is toch veel leuker!”

Heeft het thuiswerken jou iets gebracht?

Priscilla: “Lekker lunchen met mijn man en twee zonen, hoewel ik de gezamenlijke lunch op kantoor ook wel mis. Verder het besef dat het prima is om niet altijd in die auto te stappen op weg naar een afspraak, maar dat dat ook online kan. Toch heeft écht persoonlijk contact nog steeds mijn voorkeur. Dat voelt meer betrokken, meer Dommerholt Advocaten.”

Chris: “Het thuiswerken heeft mij een sportievere leefstijl gebracht. Waar ik voorheen alleen in de avond veel bewoog, kan ik dit nu verdelen over meerdere momenten per dag. Die flexibiliteit zorgt voor een variërende dag tussen werk en beweging.”

Rick: “Zeker! Na werktijd kan ik wat sneller even een rondje gaan hardlopen en zo de werkdag sportief afsluiten.”

Ook onderdeel worden van #teamdommerholt?

Neem gerust contact op met onze HR-afdeling om jouw uitgesproken kans binnen #teamdommerholt te bespreken.

Neem contact met ons op

Ook onderdeel worden van #teamdommerholt?

Neem gerust contact op met onze HR-afdeling om jouw uitgesproken kans binnen #teamdommerholt te bespreken.

Neem contact op