ADVOCAAT-STAGIAIR

”DE ONDERSTEUNING VAN MIJN PATROON OM MIJN EIGEN PAD TE VOLGEN IS WAARDEVOL VOOR MIJN ONTWIKKELING.”

Robin Murk, tweedejaars advocaat stagiair en haar patroon Harm Hommes delen hun verhaal over persoonlijke groei en ontwikkeling binnen de dynamische werkomgeving bij #teamdommerholt.

“De samenwerking met mijn patroon, die gekenmerkt wordt door openheid en toegankelijkheid, stimuleert mijn dagelijkse leerproces.”

ADVOCAAT-STAGIAIR

”DE ONDERSTEUNING VAN MIJN PATROON OM MIJN EIGEN PAD TE VOLGEN IS WAARDEVOL VOOR MIJN ONTWIKKELING.”

Robin Murk, tweedejaars advocaat stagiair en haar patroon Harm Hommes delen hun verhaal over persoonlijke groei en ontwikkeling binnen de dynamische werkomgeving bij #teamdommerholt.

“De samenwerking met mijn patroon, die gekenmerkt wordt door openheid en toegankelijkheid, stimuleert mijn dagelijkse leerproces.”

ROBIN OVER HARM:

WAT IS VOOR JOU DE WAARDE VAN EEN PATROON EN HOE ERVAAR JE HARM ALS PATROON?

Het werken in de advocatuur na mijn studie was een grote stap, waarbij ik dingen leerde die tijdens mijn studie niet aan bod kwamen. Daarnaast moet een advocaat voldoen aan verschillende gedragsregels. Het is dan ook heel waardevol om een patroon te hebben die mij hierin begeleidt en waarbij ik terechtkan met al mijn vragen. Harm is een patroon die altijd voor je klaarstaat, zowel voor begeleiding als voor het bespreken van juridisch complexe vraagstukken. Daarnaast hebben Harm en ik altijd prettige gesprekken, zowel over werk gerelateerde zaken als persoonlijke onderwerpen, en kunnen we over veel dingen lachen.

WAT TYPEERT HARM ALS PATROON EN WELK ADVIES VAN HEM NEEM JE ALTIJD MEE?

Wanneer ik een vraagstuk met Harm bespreek, daagt hij mij altijd uit om eerst zelf naar een oplossing te zoeken door vragen te stellen. Dit dwingt mij om eerst zelf na te denken. Hoewel dit soms uitdagend kan zijn, helpt het mij om diepgaander na te denken over bepaalde keuzes en de mogelijke gevolgen ervan. Vaak is er niet slechts één oplossing. Het advies van Harm om niet te  snel conclusies te trekken in een zaak maar altijd eerst grondig onderzoek te doen, neem ik dan ook ter harte.

WAT IS TOT NU TOE HET HOOGTEPUNT UIT JOUW CARRIÉRE ALS ADVOCAAT-STAGIAIR?

Ondanks dat wij vooral adviseren aan de voorzijde en procederen waar mogelijk helpen te voorkomen, zijn de ‘gewonnen’ procedures waaraan ik heb meegewerkt of zelfs volledig zelf heb mogen voeren zeker ook een mijlpaal. Een procedure kan voor cliënten als een lange en onzekere weg worden ervaren. Het kan immers soms lang duren voordat een uitspraak komt. Als deze uitspraak positief is en cliënten jou bedanken voor jouw bijdrage hierin, dan krijg ik daar veel energie van. Dat maakt voor mij ook de advocatuur heel leuk.

WAT ZOU JE ALS ADVOCAAT-STAGIAIR NOG WILLEN LEREN OF DOEN?

Ik zou van alles nog willen leren. Je merkt dat je al heel snel leert tijdens je stage, omdat je zoveel verschillende zaken behandelt. Alleen ben je natuurlijk nooit uitgeleerd.

HARM OVER ROBIN:

WAT BETEKENT HET OM IEMANDS PATROON TE ZIJN?

Een patroon zijn biedt een waardevolle kans om anderen te begeleiden bij hun groei en ontwikkeling. Door de nauwe samenwerking leer je iemand zowel op persoonlijk vlak als werk gerelateerd kennen. Deze samenwerking stimuleert wederzijdse groei en biedt mij als patroon de mogelijkheid om eigen perspectieven te verbreden. Dit terwijl ik nieuwe inzichten opdoe, met name van jongere collega’s. Met name dit leerproces maakt het zijn van een patroon tot een boeiende en verrijkende ervaring.

HOE ZOU JE ROBIN ALS ADVOCAAT-STAGIAIR OMSCHRIJVEN?

Het is prettig samenwerken met Robin omdat ze leergierig is en bereid is stappen te zetten in haar ontwikkeling. Dat maakt het ook leuk om het er samen over te hebben.  Het geeft voldoening om te zien dat ze de besproken adviezen toepast in haar dagelijkse werk.

“Het beste advies is om vooruit te kijken, je eigen doelen te stellen en actief stappen te ondernemen om ze te bereiken. Neem de leiding over je ontwikkeling en carrière.”

IN WELKE MATE GEEF JE ROBIN VRIJHEID EN VERANTWOORDELIJKHEID?

Ik probeer haar zoveel mogelijk vrijheid en verantwoordelijkheid te geven. Op deze manier kan Robin haar praktijk organiseren die het beste bij haar past. Natuurlijk ben ik er om te helpen met de algemene organisatie van haar praktijk en we bespreken met regelmaat zaken waar zij verantwoordelijk voor is.

Daarnaast zorg ik dat zij voldoende ruimte krijgt om zelf oplossingen te bedenken en beslissingen te nemen. Door haar die verantwoordelijkheid te geven, helpt ze zichzelf onbewust in haar groei en ik geloof erin dat dat een passende wijze is.

WAT WIL JE ROBIN MEEGEVEN ALS ADVOCAAT-STAGIAIR?

Het belangrijkste advies dat ik Robin wil meegeven, is om vooruit te kijken naar waar ze uiteindelijk naartoe wil groeien. Robin moet zelf de stappen bepalen die nodig zijn om dat doel te bereiken en vervolgens daarnaar handelen. Dit geeft haar controle over haar eigen ontwikkeling en carrière.

WAT MAAKT ROBIN EEN GOEDE ADVOCAAT?

Robin onderscheidt zich als een goede advocaat vanwege haar analytische vaardigheden en haar vermogen om verantwoordelijkheid te nemen. Deze eigenschappen zijn wat mij betreft belangrijke eigenschappen om klanten effectief te kunnen bijstaan.

Benieuwd naar een stage bij Dommerholt Advocaten?

Neem gerust contact op met onze HR-afdeling om jouw uitgesproken kans binnen #teamdommerholt te bespreken.

Neem contact op